Pam Heemskerk
Medisch Pedicure

Loopcentrum Rijnland
Rietschans 72
2352 BB Leiderdorp
Tel:
Mail:
Web:
0642867712
pam@medischpedicureph.nl
medischpedicurePH.nl

Voet massage

Chi massage olie De werking van een voetmassage is heel breed. Door een voetmassage beïnvloed je het zenuwstelsel in het gehele lichaam. Het zenuwstelsel van de voeten is heel fijn vertakt en heeft een verbinding met de rest van het lichaam. De souplesse die je tijdens het lopen ervaart, komt door de voetspieren. Wanneer je de voeten masseert blijven de spieren soepel en stimuleer je de bloedcirculatie in het hele lichaam.

 

Een van de primaire doelen van een voet massage is het verminderen van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Massage verzacht niet alleen gespannen spieren maar vermindert ook de spanning in het gehele lichaam en neemt de storingen van stress op het lichaam weg. We herkennen allemaal dat langdurige stress lichamelijke en geestelijke klachten kan geven en het lichaam overbelast. Door massage breng je het lichaam tot rust en de delen die door stress uit balans zijn geraakt worden weer van voldoende bloed en energie voorzien.

Werking van de voetmassage

De werking van de ontspannende voetmassage is als volgt:

  • Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd
  • De opname van energie en afvoer van de afgewerkte energie via de voeten wordt verbeterd
  • Het energiesysteem wordt gestimuleerd
  • De bloedcirculatie in de voeten, benen en de rest van het lichaam wordt gestimuleerd. Door de massage ontstaat er een vaatverwijding in de spieren en de huid wordt goed doorbloed
  • De afvoer van afvalstoffen in het lichaam wordt bevorderd
  • De afvoer van weefselvocht wordt bevorderd door stimulering van het lymfesysteem.

Er zijn wel contra-indicaties waar geen voetmassage uitgevoerd mag worden. Als u twijfelt neem dan contact op met uw huisarts of de arts die u behandelt.

 

Geschreven door Gonnie van der Lang – Op Goede Voet

 

De voetreflexmassage van Chinflex door Total Health in Breda behandelt zowel de reflexzones op de voeten, de meridiaan banen en de acupunctuurpunten. Het is een zeer effectieve Chinese massagetechniek dat tot ontspanning leidt.