Pam Heemskerk
Medisch Pedicure

Loopcentrum Rijnland
Rietschans 72
2352 BB Leiderdorp
Tel:
Mail:
Web:
0642867712
pam@medischpedicureph.nl
medischpedicurePH.nl

Schimmel diagnostiek

Schimmelnagels (in de volksmond kalknagels) zijn een veel voorkomend probleem. Als gevolg van een opgelopen besmetting zal de nagelplaat verkleuren en eventueel dikker worden. Een besmetting wordt opgelopen door een nagelplaat waar een hoek is afgebroken en als u vatbaar bent voor de schimmelinfectie. Sporthallen, zwembaden zijn bronnen waar u een besmetting kunt oplopen. Maar u kunt ook besmet raken in een hotelkamer of tijdens het met blote voeten passen van schoenen.

In eerste instantie zal de schimmel alleen zichtbaar zijn aan het uiteinde van de nagel. Als de schimmel niet wordt behandeld dan zal op den duur de gehele nagelplaat aangetast zijn, waardoor de nagel kan verdikken en afbrokkelen. Door de aanwezigheid van de schimmelsporen onder uw nagelplaat worden ook de naastgelegen gezonde nagels besmet.

Een behandelplan voor schimmelnagels is per persoon verschillend en afhankelijke van de staat van de nagels. Behandeling kan bestaan uit orale medicatie via uw huisarts of indien mogelijk via lokale schimmeldodende middelen. In sommige situaties kan de aangetaste nagel worden gerepareerd met gel waardoor uw nagel er weer mooi uitziet.

 

Ongeacht de vorm van behandeling zal er altijd een behandelplan worden opgesteld. Gedurende deze periode zal u dagelijks uw nagels en 1 x per maand al uw schoenen moeten behandelen.